De voordelen van een hoogrendementsketel op een rijtje

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 21:25

Hoogrendementsketels worden tegenwoordig meestal condensatieketels genoemd, omdat ze de warmte in de rookgassen (de condensatie) gebruiken. Het voordeel daarvan is dat de ketels een erg hoog rendement hebben – vandaar de naam. Maar dat is lang niet het enige voordeel van HR-ketels. In dit artikel zetten we alle voordelen van een HR-ketel op een rijtje.

Goed voor het milieu en je portefeuille

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een hoogrendementsketel het hoogste rendement, tot 109%. Dat komt omdat hoogrendementsketels gebruik maken van de opgewekte rookgassen, waardoor ze minder energie verspillen om water op te warmen. Met een hoogrendementsketel bespaar je dus heel wat energie uit, wat niet alleen goed is voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Win-win!

Eenvoudig te installeren en te combineren

Je kunt een hoogrendementsketel gemakkelijk combineren met andere, bestaande hydraulische/regelaar-systemen. Je hoeft dus niet je hele systeem te vervangen, waardoor ingrijpende of dure verbouwingen niet aan de orde zijn. Heb je toch een oude wandketel die je wil vervangen? Ook dan vormt dat geen probleem: het enige wat je dan moet doen, is de schoorsteen tuberen.

Recht op premies

Een laatste voordeel aan een hoogrendementsketel is dat je bij de installatie ervan recht hebt op heel wat premies. Zo maak je naast een renovatiepremie ook aanspraak op de Vlaamse verbeteringspremie. Als je een beschermde afnemer bent, kun je daarbovenop ook nog een premie van de netbeheerder krijgen. Het is dus zeker de moeite om na te gaan op welke premies je recht hebt!

Ben je geïnteresseerd in een hoogrendementsketel?

Wacht dan niet te lang en vraag nu een gratis offerte 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.