Duurzame ecoTEC exclusive Green iQ

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 21:17

Duurzame ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketel nu ook beschikbaar als combiketel

Vaillant, al meer dan 140 jaar een innovator op het gebied van verwarmingstechnologie op gas, breidt zijn assortiment ecoTEC exclusive Green iQ condensatiegaswandketels uit met een combiketelmodel, beschikbaar in twee vermogens: 35 kW (VCW 356) en 43 kW (VCW 436)

Het ontwerp van de ecoTEC exclusive combiketel voorziet in voorverwarming van het sanitair water vooraleer het de traditionele platenwarmtewisselaar bereikt. Aan de primaire warmtewisselaar zijn twee extra spiralen toegevoegd waar het binnenstromende sanitair warm water doorheen vloeit. Zo vangt dit water de restwarmte op uit de rookgassen.

De combiketel beschikt bovendien over de extraCONDENS-functie: het ontwerp en de vormgeving van de primaire warmtewisselaar zorgen ervoor dat er een sterk condenserend effect optreedt wanneer het koude sanitair water er doorheen stroomt, vooraleer het in de platenwarmtewisselaar terechtkomt. De extraCONDENS-eigenschap draagt op die manier bij tot een bijzonder energiezuinige warmwatervoorziening.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.